
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε το κοτόπουλο απ' όλες τις μεριές. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και ρίχνετε (στο ίδιο λάδι) τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Τα σοτάρετε κι αυτά και μόλις χάσουν τα πολλά υγρά ξαναρίχνετε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί.
Στο μεταξύ, πλένετε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε. Τις ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τα ντοματάκια κονσέρβας και κατόπιν προσθέτετε τη ζάχαρη και πάλι λίγο αλατοπίπερο. Συμπληρώνετε τα υγρά με 2/3 του φλιτζανιού χλιαρό νερό και σιγοβράζετε για 40’ - 45’, μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του. Προσθέτετε τα μυρωδικά, ανακατεύετε και σερβίρετε με πουρέ έτοιμο ή σπιτικό και αν θέλετε βραστά λαχανικά.
Αν προτιμήσετε να φτιάξετε σπιτικό πουρέ ανατρέξτε στη συνταγή του πατώντας εδώ.
Το κοτόπουλο, ως λευκό κρέας, ταιριάζει καλά και με λευκά κρασιά. Εντούτοις, λόγω της ντοματένιας του σάλτσας είναι καλύτερα να το συνοδεύσουμε με κάποιο ξηρό και φρέσκο ροζέ από Αγιωργήτικο, Syrah, Grenache ή χαρμάνια τους. Επίσης θα πρότεινα να το δοκιμάσετε με κάποια κόκκινη μπίρα, που θα του πήγαινε πολύ.