

Κουνέλι με φασολάκια και κρεμμυδάκια
Υλικά συνταγής
- κουνέλι 1½ κιλό, κομμένο σε μερίδες
- ελαιόλαδο 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
- κρεμμυδάκια στιφάδου 300 γρ. καθαρισμένα
- σκόρδο 1 σκελίδα, ψιλοκομμένη
- πατάτες 4 μικρές, καθαρισμένες
- ντομάτες 6 ώριμες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες και χωρίς σπόρους
- ντοματάκια κονσέρβας 200 γρ.
- μαϊντανός 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
- λευκό, ξηρό κρασί 250 ml
- ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- φασολάκια στρογγυλά 900 γρ.
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ξίδι
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεπλένετε το κουνέλι με νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο ξίδι. Κατόπιν το στραγγίζετε και το στεγνώνετε καλά. Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις μερίδες του κουνελιού. Μόλις ροδίσουν από όλες τις πλευρές, τις βάζετε σε πιατέλα και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Μόλις ξανθύνουν ελαφρά, προσθέτετε τις πατάτες, τις ντομάτες, τα ντοματάκια κονσέρβας και το μαϊντανό και τα αφήνετε να βράσουν για 5’.
- Στη συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα το κουνέλι, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να συνεχίσουν το βράσιμο σε σιγανή φωτιά για 30’.
- Στο μεταξύ καθαρίζετε τα φασολάκια. Τα ζεματίζετε για 5’, τα στραγγίζετε, τα αφήνετε για 10’ να κρυώσουν λίγο και μετά τα αραδιάζετε πάνω από το κουνέλι. Μ’ ένα κουτάλι, τα περιχύνετε με τη σάλτσα της κατσαρόλας, προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 30’ ακόμη.