Ο λατζέρης που έγινε συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Noma

Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017.

Ο λατζέρης που έγινε συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Noma

Ακόμη κι αν δεν ήταν μέχρι τώρα ο πιο γνωστός λατζέρης, μετά από αυτό, ο Ali Sanka θα μείνει στην ιστορία, συμμετέχοντας πλέον στην ιδιοκτησία του γνωστού (και πολυβραβευμένου) εστιατορίου στην Κοπεγχάγη.

Ο Ali Sonko, που δούλευε στην κουζίνα του Noma, ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια παγκοσμίως, είχε την τύχη με το μέρος του..με το παραπάνω καθώς, είναι πλέον συν-ιδιοκτήτης του εστιατορίου. Την προηγούμενη Παρασκευή και τελευταία μέρα λειτουργίας του Noma στον παλιό του χώρο, ο σεφ René Redzepi. έκανε ένα πάρτυ με 250 περίπου καλεσμένους φίλους και εργαζόμενους για να ανακοινώσει ότι το εστιατόριο θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του την 1η Δεκεμβρίου σε ένα παλιό αμαξοστάσιο στην περιοχή του λιμανιού της Κοπεγχάγης και το οποίο θα διαμορφώνεται σε δέκα μικρά δωμάτια και έναν κεντρικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Redzepi είπε: «Είναι ένα φανταστικό νέο project, αλλά τι αξία θα είχε χωρίς τους εργαζόμενούς του;», για να ανακοινώσει στη συνέχεια ότι ο Ali Sonko θα είναι ένας από τους συνεταίρους του. «Ο Ali είναι η καρδιά και η ψυχή του Noma. Νομίζω πως οι άνθρωποι δεν μπορούν να εκτιμήσουν τι σημαίνει να έχεις έναν άνθρωπο σαν τον Ali στην επιχείρησή σου. Είναι συνέχεια χαμογελαστός παρά το γεγονός ότι έχει να μεγαλώσει δώδεκα παιδιά. Και παρεπιπτόντως, και ο δικός μου πατέρας ονομαζόταν Ali και ξεκίνησε πλένοντας πιάτα όταν ήρθε στη Δανία», συνέχισε συγκινημένος.

Ο 62χρονος Ali, απέκτησε φήμη το 2010, όταν υποτίθεται πως θα εμφανιζόταν με τους σεφ του εστιατορίου στο Λονδίνο, όπου το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο. Αλλά, αν και κάτοικος Δανίας τα τελευταία 34 χρόνια, η καταγωγή του από την Γκάμπια δεν του επέτρεψε την είσοδο στη Βρετανία χωρίς visa και όλοι οι αντιπρόσωποι του εστιατορίου στην παρουσίαση εμφανίστηκαν φορώντας t-shirts με τη φωτογραφία του Ali. Δύο χρόνια αργότερα, το 2012 που το Noma ξανακέρδισε τη συγκεκριμένη διάκριση, ο Ali Sonko αυτή τη φορά έβγαλε τον εισαγωγικό λόγο.

Το περασμένο Σάββατο, ανακοινώθηκαν άλλοι δύο συνέταιροι του νέου project, ο διευθυντής υπηρεσιών Lau Richter και ο διευθυντής τα τελευταία 8 χρόνια, James Spreadbury.

Πηγή: popaganda.gr μέσω Berlingske

 • Πεϊνιρλί με καπνιστό ζαμπόν, μανιτάρια και τυρί cottage
  Πεϊνιρλί με καπνιστό ζαμπόν, μανιτάρια και τυρί cottage
 • Τάρτα με σπανάκι, ροκφόρ και καρύδια
  Τάρτα με σπανάκι, ροκφόρ και καρύδια
 • Ρολό φιλέτο με καρότα και κονιάκ
  Ρολό φιλέτο με καρότα και κονιάκ
 • Πίτα με σπανάκι, ρύζι και μετσοβόνε
  Πίτα με σπανάκι, ρύζι και μετσοβόνε
 • Μπρόκολο και κουνουπίδι ογκρατέν
  Μπρόκολο και κουνουπίδι ογκρατέν
 • Δροσάτη σαλάτα με βραστά αυγά και αντσούγιες
  Δροσάτη σαλάτα με βραστά αυγά και αντσούγιες
 • Πεϊνιρλι με χωριάτικο λουκάνικο και ντομάτα
  Πεϊνιρλι με χωριάτικο λουκάνικο και ντομάτα
 • Κονσομέ με κρέατα και κοτόπουλο
  Κονσομέ με κρέατα και κοτόπουλο
 • Κοκκινιστό κοτόπουλο με πένες
  Κοκκινιστό κοτόπουλο με πένες
 • Πένες σαλάτα με μπρόκολο και γιαούρτι
  Πένες σαλάτα με μπρόκολο και γιαούρτι
 • Ψητά λαχανικά με ζυμαρικά
  Ψητά λαχανικά με ζυμαρικά
 • Μανιταρόπιτα ξεσκέπαστη
  Μανιταρόπιτα ξεσκέπαστη
MrOil