E-mail
Password

Συνταγές

Χωριάτικη σαλάτα με ανθότυρο και κάππαρη

Σαλάτες
Χωριάτικη σαλάτα με ανθότυρο και κάππαρη

Καλοκαιράκι στην αυλή με χωριάτικη και πατάτες τηγανητές!

Καλαμαράκια με ρόκα σαλάτα

Ψαράκι
Καλαμαράκια με ρόκα σαλάτα

Καλοκαιρινό, πεντανόστιμο φαγάκι.

Εύκολη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα

Πίτες & Πιτάκια
Εύκολη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα

Δεν υπάρχει ευκολότερη και νοστιμότερη!

Ελιoπιτάκια με σπανάκι

Πίτες & Πιτάκια
Ελιoπιτάκια με σπανάκι

Φεστιβάλ πίτας στο icookgreek.com.

Χούμους με κουκουνάρι (ρεβιθοσαλάτα)

Party time
Χούμους με κουκουνάρι (ρεβιθοσαλάτα)

Εγγυημένα, όλα αυτά τα υλικά ταιριάζουν υπέροχα μεταξύ τους!

Σπιτικές ταλιατέλες με μπρόκολο, κουκουνάρι και φρέσκια μυζήθρα

Ζυμαρικά
Σπιτικές ταλιατέλες με μπρόκολο, κουκουνάρι και φρέσκια μυζήθρα

Τρελλός συνδυασμός, ευχαριστούμε Κωνσταντίνα!

Καταΐφι με φιστίκια Αιγίνης

Γλυκίσματα
Καταΐφι με φιστίκια Αιγίνης

Χριστούγεννα χωρίς καταϊφι δεν υπάρχουν!

Σαρλότ με κρέμα σοκολάτας και κάστανου

Γλυκίσματα
Σαρλότ με κρέμα σοκολάτας και κάστανου

Της Κωνσταντίνας Αθανασίου

Εκτύπωση Σελίδας

Τσικνοπέμπτη στον «Τηλέμαχο»

Κρεατολαγνεία από τα χρόνια του Μεσοπολέμου.

Με την πρώτη ματιά: Μοντέρνα, κομψή ταβέρνα με μίνιμαλ καλόγουστα στοιχεία διακόσμησης, ψηλοτάβανη, με μεγάλες τζαμαρίες για να χαζεύεις τις στολισμένες με φωτεινές «ψείρες» μουριές και τα κρεμασμένα σκόρδα στη Φραγκοπούλου. Ευχάριστο κι ανάλαφρο περιβάλλον, με το σέρβις συμπαθητικό αλλά κάπως αμήχανο.

Με την πρώτη γουλιά: Σούπερ λίστα κρασιών, που εκτός από ενδιαφέρουσες -αν και κατά τι ακριβούτσικες- επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, διαθέτει μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα γκάμα κρασιών δικής τους εισαγωγής από την οινική περιοχή της Νότιας Αφρικής. Χρειαστήκαμε βοήθεια για να «διαβάσουμε» τη λίστα και δυστυχώς δεν την είχαμε. Όμως, από μόνη της η ποικιλία των κρασιών είναι λόγος για να ξαναπάμε.

Στο ψητό: Πολύ ψητό και πολύ καλοψημένο. Κρέατα διαλεγμένα από ελληνικές φάρμες της Φλώρινας, των Πρεσπών, τη Ορεινής Ναυπακτίας και της Ροδόπης κι από αντίστοιχες φάρμες του εξωτερικού. Θαυμάσια τα φιλέτα και τα steaks, νοστιμότατα τα άψωμα μπιφτέκια, ποίημα τα λεπτοκομμένα φιλετάκια νεροβούβαλου. Πολύ καλή σούβλα με γουρουνόπουλο, κοκορέτσι και αρνάκι. Ζουμερές και νόστιμες οι σαλάτες. Τσεκάρετε την ιδιόρρυθμη, πικάντικη καροτοσαλάτα και δοκιμάστε οπωσδήποτε μελιτζανοσαλάτα, με το λαχανικό να κρατιέται ζουμερό και ευχάριστα καπνιστό και να αρωματίζεται όσο πρέπει από το σκορδάκι, το ξύδι, το μαϊντανό και την πιπεριά Φλωρίνης. Νόστιμη κι η τραγανή πρασόπιτα. Ατού οι καλοτηγανισμένες και χωρίς λάδια ροδελίτσες πατάτας, αλλά και το αλάτι με τα εσπεριδοειδή για να αρτύσετε τα ψητά σας. Για το τέλος, αξιόλογη ποικιλία με γλυκά, new age και παραδοσιακά ανάμεικτα, όπως σουφλέ σοκολάτας, πανακότα, cheesecake, καρυδόπιτα και άλλα, που κρατιούνται σε καλό επίπεδο.  

$$$: Περίπου 30€ το άτομο μαζί με το γλυκό, αλλά χωρίς το κρασί.

Μμμμ (μ’ αρέσει): Ο χώρος στο βάθος κήπος, που προσφέρει μια κάπως πιο privee κατάσταση. Η δεύτερη λίστα κρασιών με πιο «γλυκές» τιμές για να πάρετε homework.

Ουφ:
Οι κολοκυθοκεφτέδες: άοσμοι, άχρωμοι, άγευστοι.

Tip: Ζητήστε ψωμάκι στα κάρβουνα. Επίσης απέναντι λειτουργεί το ολοκαίνουριο Τηλέμαχος BBQ Club, πιο μοδάτο και πιο νεανικό.

Data: Φραγκοπούλου 19, Κάτω Κηφισιά, 210-8077468,

www.telemachosrestaurant.gr