• Τουλουμοτύρι (ή τουλούμι) Λέσβου

  Τουλουμοτύρι (ή τουλούμι) Λέσβου

  Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018, Χριστίνα Τσαμουρά

  Απ’ τα πιο ιδιαίτερα τυριά του βορειοαιγαιοπελαγίτικου νησιού, το ακριβοθώρητο τουλουμοτύρι ή τουλούμι, γενικά δεν το βρίσκεις εύκολα, αν δεν το παραγγείλεις από κάποιον ντόπιο παραγωγό. Στον παραδοσιακό οικισμό της Αγιάσου, ωστόσο, το γραφικό χωριό που φωλιάζει στα 400+ μέτρα υψόμετρο στον Όλυμπο μες στην παχιά σκιά των πλατάνων, είδαμε μπόλικα απ’ τα ασκιά ωρίμανσης του μερακλίδικου τυριού ανάμεσα σε άλλα παραδοσιακά προϊόντα. Ασκιά βουκολικά, που παραπέμπουν σε ομηρικές εικόνες και πανάρχαιες τεχνικές παρασκευής...

 • Αιάκειον, το εμβληματικό ζαχαροπλαστείο της Αίγινας κοντεύει τα 60

  Αιάκειον, το εμβληματικό ζαχαροπλαστείο της Αίγινας κοντεύει τα 60

  Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, Χριστίνα Τσαμουρά

  Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’50 που η «γυναίκα του γιατρού» αποφάσισε να αφήσει το σπίτι της, στο Κολωνάκι και να αναλάβει την εποπτεία του «γερμανικού» φούρνου στην Αίγινα, τόπο καταγωγής του ανδρός της, που δεν πήγαινε πολύ καλά. Ούτε η ίδια δε φανταζόταν, βέβαια, τότε πως επρόκειτο να δημιουργήσει το εμβληματικότερο ζαχαροπλαστείο του νησιού.

 • Κέρκυρα -Το Γαλακτοπωλείο του κύριου Αλέξη, αναλλοίωτο εδώ κι εξήντα τόσα χρόνια

  Κέρκυρα -Το Γαλακτοπωλείο του κύριου Αλέξη, αναλλοίωτο εδώ κι εξήντα τόσα χρόνια

  Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018, Χριστίνα Τσαμουρά

  Μνημονεύεται συχνά για το ολόφρεσκο γαλακτομπούρεκό του, μα στο μαγαζάκι του Αλέξη Περικλή βρίσκεις βουνά από ολόφρεσκο ντόπιο βούτυρο που πωλείται χύμα και σερβίρεται με μέλι, γιαούρτι αυθεντικό με γεύση απ’ τα παλιά, ρυζόγαλο και γλυκές κρέμες σε κεσεδάκι –όλα δικής του παραγωγής.

 • Αστυπάλαια -Εκεί που τα τραπέζια ισορροπούν πάνω στα βότσαλα

  Αστυπάλαια -Εκεί που τα τραπέζια ισορροπούν πάνω στα βότσαλα

  Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

  Ένα τεράστιο αρμυρίκι στη μικρή βεράντα, μερικά τραπεζάκια πάνω στα βότσαλα και ακριβώς απέναντι να δεσπόζει ο επιβλητικός βράχος του κάστρου. Εκεί ακριβώς, στην άκρη της παραλίας, στον Πέρα Γιαλό, στην Αστυπάλαια, βρίσκεται το ταβερνάκι Ακρογιάλι να σε προκαλεί με τη θέση των τραπεζιών του και να δοκιμάζει τις παρέες με συντριπτικά καλοκαιρινά διλήμματα: «Μπάνιο ή γαριδομακαρονάδα»;Ιστορίες

Χριστίνα Τσαμουρά

Χριστίνα Τσαμουρά

 

 

Όνομα: Χριστίνα Τσαμουρά
Γεννήθηκε: στην Αθήνα το 1969.
Μεγάλωσε: Εκ των πραγμάτων.
Σπούδασε: Στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών με το μαμαδίστικο σκεπτικό ότι ένα πτυχίο ΑΕΙ δε χάνεται ποτέ και έκτοτε ψάχνει να βρει που στα κομμάτια το έβαλε.
Συνεργασίες: Πριν εμπλακεί με το χώρο της γεύσης, του φαγητού, των μαγειρεμάτων και των σόσιαλ μίντια είχε εργαστεί ως εσωτερική συντάκτρια/επιμελήτρια/διορθώτρια σε εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης ύλης. 
Από το 1994 και ως το 2008 εργάστηκε και συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Δραγούνη και στη συνέχεια του ομίλου των Αττικών Εκδόσεων, ως συντάκτρια αρχικά και αρχισυντάκτρια στη συνέχεια του περιοδικού «Κουζίνα & Ποιότητα Ζωής». Έχει δουλέψει πολλά από τα projects που ανέλαβε το περιοδικό για λογαριασμό οργανισμών, φορέων και εταιρειών τροφίμων μεταξύ των οποίων οι ΓΙΩΤΗΣ, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ, ΦΑΓΕ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΟΣ, ΠΑΣΣΑΛΗΣ κ.ά. από το 1996 μέχρι σήμερα.
Υπεύθυνη δημοσιογραφικού: Υπήρξε υπεύθυνη της δημοσιογραφικής ομάδας που ανέλαβε την ενημέρωση των παραγωγών για τις ειδικές σημάνσεις πιστοποιημένης ποιότητας (βιολογικά προϊόντα, ΠΟΠ, ειδικές εκτροφές κ.λπ.) σε σχετικό έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που παραδόθηκε το 2005.
Από το 2008 ως σήμερα: Δημιούργησε με την Κωνσταντίνα Αθανασίου την ICookGreek ΕΠΕ και διεύθυνε -όντας ταυτόχρονα μέλος της συντακτικής τους ομάδας- τα έντυπα I Cook Greek αλλά και On Air, το περιοδικού της Olympic Air, πριν η τελευταία πουληθεί. Τον Οκτώβριο του 2013 ανέλαβε να εισάγει το www.icookgreek.com στο χώρο των social media (με έμφαση στο Facebook) εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα και την καθημερινή ενημέρωσή του site -πρότζεκτ που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ενδιαμέσως δημιούργησε για τα καταστήματα Cook-Shop το Cook-Shopper Παράλληλα επιμελείται για λογαριασμό των καταστημάτων Παρουσίαση την έντυπη τριμηνιαία έκδοση Homepages 
Από τηλεόραση;
Κανένας άνθρωπος της τηλεόρασης δεν την πλησίασε ποτέ και δεν της πρότεινε τίποτα απολύτως, το οποίο ακούγεται πολύ λογικό σε όσους την ξέρουν. Η ίδια πάντως θεωρεί ότι φταίει το σύστημα.
Κατά τα άλλα ...καλά. Εσείς;