• Τα ΠΟΠ τυράκια της Λήμνου

  Τα ΠΟΠ τυράκια της Λήμνου

  Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

  H Λήμνος, το πεδινότερο νησί του Αιγαίου, χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και την παράδοση που έχει στην παρασκευή τυριών. Τυριά φημισμένα για την ποιότητα και τη μοναδική γεύση τους. Τα πιο διαδεδομένα από αυτά είναι η φέτα, το καλαθάκι, το κασκαβάλι και το μελίχλωρο. Τα δύο πρώτα είναι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

 • Αστυπάλαια -Εκεί που τα τραπέζια ισορροπούν πάνω στα βότσαλα

  Αστυπάλαια -Εκεί που τα τραπέζια ισορροπούν πάνω στα βότσαλα

  Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

  Ένα τεράστιο αρμυρίκι στη μικρή βεράντα, μερικά τραπεζάκια πάνω στα βότσαλα και ακριβώς απέναντι να δεσπόζει ο επιβλητικός βράχος του κάστρου. Εκεί ακριβώς, στην άκρη της παραλίας, στον Πέρα Γιαλό, στην Αστυπάλαια, βρίσκεται το ταβερνάκι Ακρογιάλι να σε προκαλεί με τη θέση των τραπεζιών του και να δοκιμάζει τις παρέες με συντριπτικά καλοκαιρινά διλήμματα: «Μπάνιο ή γαριδομακαρονάδα»;

 • Ο παγωτατζής -και καϊμάκι έχω!

  Ο παγωτατζής -και καϊμάκι έχω!

  Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017, Χριστίνα Τσαμουρά

  Μίνι φωτογραφικό «ξεφύλλισμα» εποχών που το τρίκυκλο πήγαινε μπροστά και στο κατόπι του η μαρίδα με τα κοντά βρακοπαντέλονα να κυνηγάει τον παγωτατζή μες στην τσιρίδα και τα χάχανα...

 • Φτιάχνοντας παστέλι στην Αμοργό

  Φτιάχνοντας παστέλι στην Αμοργό

  Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017, Ηλίας Φουντούλης

  Ο Ηλίας Φουντούλης τρύπωσε στην αγροικία του Γιώργου Βασσάλου, στη Λαγκάδα της Αμοργού, και τον κατέγραψε να φτιάχνει με τα χέρια του το περίφημο αμοργιανό παστέλι με σουσάμι και ντόπιο μέλι δικής του παραγωγής.

 • Γεύση από κουζίνα νησιώτικων πανηγυριών

  Γεύση από κουζίνα νησιώτικων πανηγυριών

  Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017, Χριστίνα Τσαμουρά

  Μοναχικό ξωκλήσι που ζει μια φορά το χρόνο στη γιορτή του Αγίου του, μοναστήρι που σπάει την απόκοσμη σιωπή του για να υποδεχτεί επετειακά την κοσμική βουή, κεντρική εκκλησιά μικρού χωριού που τιμά τον ιερό προστάτη της… Όπου κι αν έτυχε να βιώσει κανείς την εμπειρία του νησιώτικου πανηγυριού, ξέρει ότι στα καζάνια του μαγειρεύεται ένα πολύ ιδιαίτερο κεφάλαιο της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

 • Καύσωνας και παγωμένο νερό δεν πάνε μαζί!

  Καύσωνας και παγωμένο νερό δεν πάνε μαζί!

  Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

  Ισχύει και για όλα τα πολύ κρύα αναψυκτικά, που ονειρευόμαστε σαν οάσεις τις πολύ ζεστές μέρες. Ωστόσο, καταναλώνοντάς τα, μόνο επιπλέον δυσφορία προκαλούμε στον οργανισμό μας, που παλεύει ήδη αρκετά απέναντι στις υψηλές θερμοκρασίες.
Ιστορίες

...διαβάζοντας την Ελευθεροτυπία της Μογγολίας

Ηλίας Φουντούλης

Ο Ηλίας ισχυρίζεται πως είναι ένα τρένο μυστήριο, με κουπιά να εξέχουν από τα παράθυρα, και λέει πως αν ήταν παγωτό θα είχε γεύση πευκοβελόνα!  Έχει καταγωγή από Ικαρία και Αρκαδία αλλά μεγάλωσε στα κοσμοπολίτικα Πατήσια.
Σπούδασε Γεωπονία και Ζωική Παραγωγή στο παγωμένο Aberdeen αλλά έμπλεξε με το ΔΟΑΤΑΠ, τα ταξίδια, το φαγητό, τις φωτογραφίες και τα κείμενα. 
Ξεκίνησε την καριέρα του στην εκπομπή Εικόνες του Alpha ενώ τα πρώτα του γραπτά δημοσιεύτηκαν στο Traveller’s Ιcons. Από τότε έχει εργαστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και έχει γράψει για πολλά περιοδικά άρθρα ταξιδιών και γαστρονομίας. 
Σήμερα γράφει για το i Cook Greek, τη μεγάλη του αδυναμία, και το Olive, ενώ βοηθάει και στην αρχισυνταξία της εκπομπής Chef στον Αέρα του Σκάι. Όταν προλαβαίνει διαβάζει λογοτεχνία τρόμου και γράφει διηγήματα που νομίζει ότι είναι τρομακτικά, ενώ στην πραγματικότητα τρομακτικό είναι το πόσο κακογραμμένα είναι.
Στάθηκε πολύ τυχερός και κατάφερε να ταξιδέψει σε 40 χώρες παρά κάτι, αλλά δεν βάζει καμία δίπλα στη Μογγολία και την Αργεντινή, κάθε μια για τους δικούς της λόγους.
Έχει όνειρο ένα ταξίδι στην Κεντρική Αφρική και τα νησιά του Ειρηνικού και θεωρεί δεδομένο ότι θα προλάβει να πάει…   Άλλωστε ούτε τα –άντα δεν έχει πατήσει ακόμα. Είναι μόλις 29 χρονών και 38 μηνών.