4 παράξενοι τρόποι για να χάσεις βάρος

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017.

4 παράξενοι τρόποι για να χάσεις βάρος

Είναι και κάτι έρευνες για την απώλεια κιλών με μάλλον παράξενα συμπεράσματα... Ας δούμε 4 περίεργους τρόπους, ανεξάρτητους από το είδος της τροφής, που σχετίστηκαν με το χάσιμο κιλών.

Οργανώνοντας τα γεύματα με βάση το… χρώμα του πιάτου. Σε σχετική μελέτη, επιστήμονες ανακάλυψαν πως η διαφορά στο χρώμα του φαγητού και στο χρώμα του πιάτου μπορεί να μας κάνει να φάμε λιγότερο. Σε ένα εστιατόριο, οι πελάτες έπρεπε να σερβίρουν στον εαυτό τους μακαρόνια με είτε κόκκινη είτε λευκή σάλτσα. Τους δόθηκαν στην τύχη κόκκινα ή λευκά πιάτα. Παρατηρήθηκε ότι οι πελάτες που είχαν χρώμα πιάτου αντίθετο από του φαγητού τους, σερβίρονταν κατά μέσα όρο 22% μικρότερη μερίδα. Οι ειδικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν ακόμα σε τι ακριβώς οφείλεται αυτό.

Αναπολώντας το προηγούμενο γεύμα. Αδυνάτισμα με την δύναμη της… σκέψης; Έγινε κι αυτό! Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Birmingham, στους εθελοντές που συμμετείχαν ζητήθηκε να θυμηθούν το προηγούμενο γεύμα που έφαγαν όταν ένιωθαν πεινασμένοι. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι μπορούσαν να επαναφέρουν στην μνήμη τους ό,τι έφαγαν λίγες ώρες πριν, κατανάλωναν τελικά πολύ λιγότερα σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας με τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα στη ζυγαριά.

Πίνοντας ½ λίτρο νερό πριν το γεύμα. Σε έρευνα που διεξήχθη, οι συμμετέχοντες – παχύσαρκοι ενήλικες – χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα ζητήθηκε να πίνει περίπου μισό λίτρο νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα, ενώ η δεύτερη ομάδα προσπαθούσε να φανταστεί πως έχει γεμάτο στομάχι πριν το φαγητό. Στο τέλος, η ομάδα που έπινε νερό έχασε κατά μέσο όρο 4,5 κιλά. Η άλλη ομάδα έχασε κάτι λιγότερο από ένα κιλό. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει πως το να πίνουμε μερικά ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα, μας κάνει να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες, όπως και ότι το μισό λίτρο νερό μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό μας κατά 30% μέσα σε μόλις δέκα λεπτά.

Μυρίζοντας το φαγητό. Ορισμένες μελέτες έδειξαν πως, όσο πιο έντονα μυρίζει ένα φαγητό, τόσο μικρότερες μπουκιές τρώμε. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για αρωματικό φαγητό από τα μπαχαρικά, τα οποία όχι μόνο μπορούν να αντικαταστήσουν το αλάτι, αλλά είναι και γεμάτα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr