Μην κάνετε ποτέ αυτό το λάθος όταν παραγγέλνετε έξω κρασί!

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017.

Μην κάνετε ποτέ αυτό το λάθος όταν παραγγέλνετε έξω κρασί!

Αγαπάτε το κρασί και καλά κάνετε. Είναι ιδανική παρέα για ένα πλούσιο γεύμα, αλλά καταναλώνεται ευχάριστα και μόνο του με κάποια λιτά συνοδευτικά. Όπως κι αν σας αρέσει να το απολαμβάνετε, το σημαντικό είναι να γνωρίζετε κάποια πράγματα γι’ αυτό, έτσι ώστε να κάνετε σωστές επιλογές και να μεγιστοποιήσετε τελικά την απόλαυσή σας.

Βρίσκεστε έξω με φίλους και θέλετε να μοιραστείτε μαζί τους λίγο καλό κρασί. Για να μη ...σαμποτάρετε το μέγεθος της απόλαυσης λόγω άγνοιας, φροντίστε να αποφύγετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω πράγματα, που είναι λάθος, και αφεθείτε στο μαγικό κόσμο του.

Μην προσπαθείτε να δείξετε ότι ξέρετε πολλά για το κρασί, αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ένας καλός σερβιτόρος είναι ανοιχτός στο να σας συμβουλέψει και να σας υποδείξει το καλύτερο κρασί για εσάς κι αν δεν του δώσετε την ευκαιρία, η επιλογή σας μπορεί να είναι ατυχής.

Μην φοβάστε τις ερωτήσεις. Σας εγγυόμαστε ότι ο σερβιτόρος ή ο σομελιέ δεν ακούει πρώτη φορά από εσάς την ερώτηση «τι σημαίνει κρασί με πλήρες σώμα (full-bodied)». Αρπάξτε την ευκαιρία και μάθετε κάτι καινούργιο από όλη αυτή την εμπειρία.

Μην φοβάστε να προφέρετε λάθος ένα κρασί που θέλετε να δοκιμάσετε. Δεν είναι πρόβλημα να προφέρεται λάθος κάτι που δε γνωρίζετε, πρόβλημα είναι να στερηθείτε τη χαρά να το δοκιμάσετε.

Μη διστάσετε να αναφερθείτε στο οικονομικό του θέματος. Θέστε εσείς ένα όριοστο σερβιτόρο ή στο σομελιέ, έτσι ώστε να μην σας προτείνει μπουκάλι 200 ευρώ.

Μην κολλάτε σε αυτά που έχετε δοκιμάσει. Πειραματιστείτε, ανοίξτε τους ορίζοντές σας, περιγράψτε τα χαρακτηριστικά που σας αρέσουν, έτσι ώστε να βρείτε κάτι κοντινό στα γούστα σας και μπείτε με… τόλμη στον οινικό κόσμο, για να καταφέρετε να τον κατακτήσετε!

Και 1 tip για το σπίτι: Μην ανησυχήσετε για τους λεκέδες από κρασί. Αν τύχει και σας πέσει λίγο κόκκινο κρασί στο τραπεζομάντιλο υπάρχει τρόπος να το καθαρίσετε: απλώστε το τραπεζομάντιλο, στο σημείο του λεκέ, πάνω από ένα άδειο μπολ και με ένα στεγνό και καθαρό πανί πιέστε το λεκέ. Χύστε επάνω του λίγο κρύο νερό κι έπειτα καλύψτε το λεκέ με αλάτι. Έπειτα ρίξτε του ζεστό νερό και αφήστε μέχρι να φύγει ο λεκές. Αν δεν φύγει, ρίξτε του ξίδι κι έπειτα πλύντε το στο πλυντήριο, όπως κάνετε συνήθως.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr μέσω travelstyle

 • Ταρτάκια με καπνιστό χέλι και τυρί κρέμα
  Ταρτάκια με καπνιστό χέλι και τυρί κρέμα
 • Σούπα λαχανικών βελουτέ με μπακαλιάρο
  Σούπα λαχανικών βελουτέ με μπακαλιάρο
 • Ομελέτα φούρνου με λαχανικά
  Ομελέτα φούρνου με λαχανικά
 • Πατάτες ογκρατέν με κίτρινα τυριά
  Πατάτες ογκρατέν με κίτρινα τυριά
 • Aφράτα δεματάκια με πράσα και μπέικον
  Aφράτα δεματάκια με πράσα και μπέικον
 • Τα πιο εύκολα σφολιατίνια με τυρί
  Τα πιο εύκολα σφολιατίνια με τυρί
 • Χορτόπιτα νηστίσιμη
  Χορτόπιτα νηστίσιμη
 • Σαλάτα ρόκα με μανιτάρια και παξιμάδι
  Σαλάτα ρόκα με μανιτάρια και παξιμάδι
 • Πένες νηστίσιμες
  Πένες νηστίσιμες
 • Μπιφτέκια με πράσινη σάλτσα
  Μπιφτέκια με πράσινη σάλτσα
 • Γαρίδες σουβλάκι
  Γαρίδες σουβλάκι
 • Σφολιάτα με τυριά και μπέικον
  Σφολιάτα με τυριά και μπέικον